Skip to main content
Passa alla visualizzazione normale.

MARIANNA PIPI

Publications

Date Title Type Record
2025 Milk Performance and Grazing Behaviour of Cinisara Cows Supplemented with Low- and High-Polyphenols Faba Bean Varieties Articolo in rivista Go to
2024 Mixtures of Forage Species as Pasture for Dairy Ewes in a Mediterranean Environment Articolo in rivista Go to
2024 Traits of Mortadella from Meat of Different Commercial Categories of Indigenous Dairy Cattle Articolo in rivista Go to
2024 Cladodes of Opuntia ficus-indica (L.) as source of bioactive compounds in dairy products Articolo in rivista Go to
2023 Effects of grazing two mixtures of forage species on ewes milk production under climate change condition Abstract in atti di convegno pubblicato in rivista Go to
2023 Effect of the inclusion of Opuntia ficus-indica cladodes in the feeding of Cinisara cows on Caciocavallo Palermitano cheese produced in summer Abstract in atti di convegno pubblicato in rivista Go to
2023 I polifenoli del foraggio di sulla per il miglioramento del benessere degli animali da latte e della qualità dei formaggi (DISOLASULLA) Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Go to
2023 L’acido alfa-linolenico nei formaggi, potenziale biomarcatore dell’alimentazione con erba verde. I consumatori considerano qualitativamente migliori i prodotti lattiero caseari ottenuti da animali alimentati al pascolo, diventa quindi importante distinguerli Articolo in rivista Go to
2023 L'acido α-linolenico come biomarcatore della dieta a base di foraggio verde nei formaggi ovini Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Go to
2023 Dehydration preserves the ability of tanniferous sulla forage (Sulla coronaria (L.) Medik.) to improve nutritional, microbial and sensory traits of sheep cheese Abstract in atti di convegno pubblicato in rivista Go to
2022 Feeding Dairy Ewes with Fresh or Dehydrated Sulla (Sulla coronarium L.) Forage. 2. Effects on Cheese Enrichment in Bioactive Molecules Articolo in rivista Go to